Jonna@krouel.dk © 2012 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Jonna

 

 

• Headlines »

Loran ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

 

• Headlines »

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent vestibulum molestie lacus.

 

• Headlines »

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

 

 

 

 

Papirklip er det jeg brænder for. Jeg bruger dem på postkort, gavemærker, kræmmerhuse og som skærme om stearinlys.

 

 

Min mor strikkede, broderede stramaj, lærte mig at strikke. Min mormor kunne det hele. Hun strikkede, hun hæklede min søns dåbskjole, de fineste køkkengardiner, lavede stoftryk og syede familiens klæder. Hun var altid kreativ om hun så dækkede bord, lavede mad eller kreerede de smukkeste blomsterbede i haven. Og sådan er jeg vel også.

 

Jeg selv havde håndarbejde fra 2. klasse og til 10. klasse. Jeg elskede håndarbejds- og formningstimerne. Jeg valgte siden hen at blive lærer og mit hovedfag er da også billedkunst. Jeg har undervist i dette fag i 33 år med stor interesse og engagement.

 

I 1986 blev jeg inspireret af en papirklipper til at forsøge mig udi dette filigranagtige håndværk. Jeg tog en lille neglesaks og gik i gang med de første trolde. Det var jo ligetil så jeg fortsatte med en lidt større saks, en øjenkirurgisaks og det er blevet til mange trolde, nisser, juletræer, store og små billeder. I slutningen af firserne blev det til en række udstillinger blandt andet på Kunstmuseet Køge Skitsesamling, hvor jeg også var med til at oprette foreningen Papirets Kunstnere. Jeg tegner med min saks (psaligrafi), når jeg har den i hånden, får jeg fornemmelsen af form, og lader mig inspirere af formen til et nyt motiv. Så mine klip er kendetegnende ved at altid at have et hjerte, men også at troldens øre måske er en fisk. Så klippene kan få et surrealistisk tilsnit. Jeg står i det kommende år overfor udfordringer om at lave illustrationer til H. C. Andersens eventyr med min lille saks. Jeg glæder mig til at komme i gang. I en årrække har jeg brugt min kreative energi på at være kombinationsansat på Kunstmuseet Køge Skitsesamling, hvor jeg dels har undervist børnene på billedskole, ledet en masse store projekter, f.eks. Kulturby 96. Jeg har været billedskolens leder i 6 år samt arbejdet i Skoletjenesten på Skitsesamlingen.

 

I de sidste år har jeg valgt at bruge min inspiration og lyst til kreative udfoldelser på mine egne små værker. En af mine klasser i håndarbejde deltog i et landsdækkende broderiprojekt for et par år siden. Det fik mig selv til at brodere. Og jeg må sige at det virker som et kald, noget jeg skulle have gjort for lang tid siden. Måske min mormor har givet mig mere end jeg aner. Motivernes inspirations findes ofte i naturen, det kan være et lille blad, en sommerfugl, en artiskok, en blomst eller et papirklip. Fladsyning, kædesting og franske knuder kombineres i farvesymfonier og mønstre, så formen understreges og broderiet udsmykker en ramme, en taske eller en lille pung. Jeg er et aktivt udadvendt og til tider rastløst menneske som oplever en ro, harmoni og nærmest en meditativ effekt, når jeg fordyber mig i det lille broderi med guldtråd og fine små nåle.

 

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, contetuer adipiscing eacus. nean it mauris. Ilus porta. Fusce suscipit varius mi llus porta. Fusce suscipit varius mi.

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Praesent vestibulum molestie lacus. Aenean nonummy hendrerit mauris.